Lacul Baia Baciului, cel mai mare din stațiune, prezintă diferențieri ale gradului de mineralizare a apei de la suprafață către adâncime, astfel încât de la 2 m către profunzime, lacul având 15 m adâncime, se ajunge la o mineralizare totală de 108,938 g săruri/l.
Totodată lacul Baia Baciului are un strat de nămol cu o grosime maximă de 1,30 m și o rezervă de circa 2100. Compoziția chimică a nămolului cuprinde substanțe minerale (sulfați, nitrați, sodiu, magneziu, potasiu, calciu, fier etc.), precum și reduse cantități de substanțe organice. Pe marginea lacurilor de la Baia Baciului, Baia Porcilor și Baia Roșie sunt amenajate plaje pentru helioterapie. Baia Baciului are o suprafață de 6.100 mp. În incinta ștrandului se mai află Lacul Miresei și lacul Baia Porcilor.
Lacul Miresei descoperit prin prăbușirea Muntelui de sare are 1300 mp, adâncime 32 m și un grad de salinitate de 260 g/l cu ape suprasaturate datorită prezenței lui într-un masiv de sare. Este cercetat permanent de echipe științifice, grație particularităților pe care le prezintă.
Unic din punct de vedere al designului, Complexul Turistic Baia Roşie poate fi considerat un melanj între istorie şi arta, cu accente moderne şi finisaje graţioase.
Complex turistic Baia Roșie cuprinde: ștrand cu izvor captat de apă sărată, bar, teren minigolf, piscină cu apă dulce, jacuzzi, restaurant cu specific tradițional și internațional, terasă, parcare proprie, loc de joacă pentru copii.
Ștrandul cu apă sărată și piscina cu apă dulce sunt principalele puncte de atracție de la Baia Roșie Resort și cel mai bun mod de relaxare sau distracție în familie. Puteți profita de piscina cu apă dulce în timp ce admirați peisajul montan și savurați un cocktail delicios!
Pe marginea piscinei este amenajată o zonă cu șezlonguri și o zonă cu dușuri cu apă caldă. În vecinătatea piscinei se află și o cabină de schimb, barul și un jacuzzi. Adâncimea maximă a piscinei este de 1.55m.
Ștrandul Baia Roșie este cunoscut pentru efectele sale terapeutice în tratarea unor afecţiuni precum cele reumatologice. Culoarea și gradul de transparență a lacurilor sărate din Slănic variază în funcție de compoziția acestora. Astfel, ștrandul cu apă sărată Baia Roșie a primit această denumire datorită prezenței în apă a oxizilor de fier ce imprimă o nuanță roșcată.
Ștrandul are două trepte de adâncime, prima fiind pentru copii, cu o adâncime de aproximativ 1m, iar a doua cu o adâncime de maxim 3m. Ștrandul are o suprafață de 680 m2, iar apa are o salinitate de aproximativ 130-260 g/l.